Blogi

Suunta oikeustieteelliseen
Oikeustieteen valmennuskurssi - Lapin yliopisto - Turun yliopisto - Itä-Suomen yliopisto - oikeustiede valmennus
18 joulu 2018

Varaslähtö oikiksen pääsykokeisiin valmistautumiseen

Pääsykoe oikeustieteelliseen on vaativa rutistus hakijalta. Jos haet ensimmäistä kertaa opiskelemaan, voi materiaalien haastavuus ja pääsykokeessa edellytettävä osaamisen taso tulla yllätyksenä. Kuten muissakin isoissa ja tärkeissä projekteissa, on oikeanlainen valmistautuminen ensiarvoisen tärkeää. Seuraavien yksinkertaisten asioiden huomioimisella voi omia menestymisen mahdollisuuksia parantaa huomattavasti – ja jo ennen kuin pääsykokeisiin lukeminen on edes alkanut!

1. Suunnittele ajankäyttösi
Kun opiskelu-urakka alkaa, on hyvä olla jo tiedossa, kuinka paljon päivästä käyttää opiskeluun ja kuinka paljon muuhun. Tavoitteellinen opiskelu vaatii paljon aikaa, mutta toisaalta tehokkaaseen opiskeluun kuuluu myös lepoaika. Pidä huoli siitä, että päivään mahtuu tarpeeksi monta tuntia aikaa keskittyneeseen opiskeluun ja että öisin saa tarpeeksi unta.

2.Pidä huoli vireystasostasi
Sen lisäksi, että tarvitset tarpeeksi aikaa opiskelua varten, on sinun huolehdittava, että jaksat käyttää varaamasi ajan tehokkaasti. Syö säännöllisesti ja sopivan kokoisia annoksia sekä kiinnitä huomiota nestetasapainon ylläpitoon. Esimerkiksi vesipulloa kannattaa aina pitää mukana. Virkeänä luetut asiat on helpompi sisäistää ja muistaa paremmin – opiskelu on siis tehokkaampaa.

Edellä mainitut kohdat toimivat aivan yhtä hyvin myös muuta opiskelua varten. Kun näihin asioihin kiinnittää huomiota ja ottaa ne osaksi arjen rutiineja, tulee opiskelusta tuloksellisempaa. Selkeä vuorokausirytmi ja virkeä mieli ovat opiskelua sujuvoittavia asioita, joihin on itse helppo vaikuttaa.

 

Eemeli Haataja

Juristivalmennus