Blogi

Suunta oikeustieteelliseen
Oikeustieteellisen valintakoevaatimukset - Turku - Rovaniemi - Joensuu
28 maalis 2018

Oikeustieteelliseen hakeminen on muuttunut

Juristivalmennukselta kysyttiin, miten oikeustieteelliseen hakeminen on muuttunut?

”Oikeustieteelliseen hakeminen ei ole enää ”maraton”. Itsenäisen opiskelun aika on nyt noin kuukauden mittainen, aiemman useamman kuukauden sijasta. Jos matka oli ennen maraton, tai ainakin puolimaraton, on nyt kyseessä pikemminkin ”cooper”. Jos tässä testissä haluaa menestyä, tulee suorituksen olla anaerobinen maksimisuoritus.”

 

Miten tämä kannatta huomioida?

”Siten, että lähdetään heti riittävän lujaa. Ei kuitenkaan liian lujaa. Opiskelun tulee olla heti lähtölaukauksen jälkeen määrätietoista ja tavoitteellista.”

 

Mistä tiedän mikä on oikea ”vauhti”?

”Kellota. Tai anna vastuuta valmentajallesi. 😊 Sinun maksimisuorituksesi oikean vauhdin tiedät kuitenkin lopulta vain sinä itse. Hyvää suuntaa antavat esimerkiksi valmennuskurssien harjoituskokeet ja vertaistuki. Kuitenkin menestymisesi edellytyksenä on tässä testissä se, että oma suorituksesi on henkilökohtainen maksimisuorituksesi.”

 

Vinkki: voit jo nyt testata omaa luku- ja oppimisvauhtiasi. Ota vaikkapa viime vuoden pääsykoekirjoista pieni alue ja mittaa oppimistasi viimevuoden valintakokeen ja mallivastausten avulla. Voit laskea oppimiselle vaikkapa tuntivauhdin. Riittävä oppimisvauhti saattaa olla esimerkiksi 7 kirjan sivua tunnissa?

Huom. Valintakoekirjat julkaistaan 11.4.2018. Älä jää lähtöviivalle seisomaan. Kirjoja voi tilata osoitteesta:

https://shop.unigrafia.fi/tuote/oikeustieteellisen-tiedekunnan-paasykoepaketti-2018/

 

Muita vinkkejä?

”Kyllä, nyt on hyvä aika tutustua oikeustieteen maailmaan yleisellä tasolla. Tee se hyvin. Katso mitä Eerik on vinkannut aiemmassa blogissaan. :)”

 

Ps. Valmennuskurssillamme on vielä tilaa.

Hyvää pääsykoekevättä!
– Pauli, Juristivalmennus