Blogi

Suunta oikeustieteelliseen
oikis valmennus
5 joulu 2017

Haluatko etumatkaa oikiksen pääsykokeisiin?

Pääsykokeisiin on vielä aikaa, mutta jo nyt voit tehdä jotain suuren tavoitteesi hyväksi. Valintakoevaatimukset julkaistaan vasta 11.4.2018. Todennäköistä kuitenkin on, että valintakoevaatimuksissa on perusteita eri oikeudenaloilta. Viimeisimmässä yhteisessä valintakokeessa aiheina olivat: siviiliprosessi, vahingonkorvaus- ja sopimusoikeus ja panttioikeus. Opiskelemalla nyt esimerkiksi työoikeuden tai hallinto-oikeuden perusteita, voit saada huomattavaa etua kevään valintakokeeseen. Lukuaikahan on tulevana vuonna vain hiukan yli kuukauden mittainen (valintakoe on 15.5.2018).

Etukäteen tehty opiskeleminen ei ole pelkästään hakuammuntaa tulevan valintakokeen aiheita arvaten, vaan siitä on selvää hyötyä juridisen tekstin ja juridisten käsitteiden tullessa tutummiksi. Vahvista juridiikan lukemisen ja kirjoittamisen peruskuntoasi. Yksinkertaisimmillaan voit kehittää itseäsi tutustumalla esimerkiksi seuraaviin lakeihin: rikoslaki, työsopimuslaki, maakaari, kuluttajansuojalaki ja hallintolaki. Löydät lait kätevästi osoitteesta: www.finlex.fi

Tutustuessasi lakeihin tutustu ensin niiden sisällysluetteloihin ja etsi sieltä mielenkiintoisia lukuja ja tutustu lukujen sisältöihin. Toinen hyvä tapa on pykälien otsikoiden lukeminen ja tutustuminen mielenkiintoisiin pykäliin tarkemmin. Jos rikoslaki kiinnostaa sinua, niin aloita tutustumalla esim. rikoslain 24 lukuun (Yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamisesta). Lain lukeminen pykälä pykälältä ilman tarkempaa suunnitelmaa voi olla hyvin puuduttavaa.

Toinen hyvä valmistautumistapa on vanhojen valintakokeiden ja erityisesti niiden arvosteluperusteiden/mallivastausten lukeminen. Katso, mitä on kysytty ja mistä on saatu pisteitä.

Vanhoja valintakokeita:
Turun yliopisto
Lapin yliopisto
Helsingin yliopisto

PS. Tulevassa, Helsingin, Turun, Lapin ja Itä-Suomen yliopistojen oikeustieteiden valintakokeessa valintamenettely on kaksivaiheinen:

  1. Monivalintatehtävien arvostelu: jatkoon pääsee yhteensä 1569 monivalintatehtävissä parhaiten menestynyttä hakijaa.
  2. Jatkoon edenneiden kaikki tehtävät tarkastetaan ja pisteytetään.

Mukavaa joulunaikaa toivottaen,
Eerik, Juristivalmennus