Blogi

Suunta oikeustieteelliseen
Valintakoe, pääsykoekirjat, valintakoekirjat, oikeustieteellinen, Helsinki
2 maalis 2017

Haluatko opiskella tehottomasti?

Tuskinpa. Oletko silti tehnyt aina niin, että opiskeltavan kirjan eteesi saatuasi alat vain tuima ilme kasvoillasi tavaamaan sitä sivulta yksi lähtien? Voit verrata sitä teknisenä suorituksena siihen, että aloittaisit talonrakentamisen naulailemalla lautoja toisiinsa kiinni ennen, kuin olisit uhrannut perustusten rakentamiselle ajatustakaan.

Haluatko sinäkin oppia mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa? Siinä tapauksessa luet oikeaa tekstiä juuri nyt.

Kirjan perustukset ovat sen sisällysluettelo. Sinäkin tarvitset perustukset osaamisellesi. Aloita siis jokainen kirja siten, että käyt sisällysluettelon otsikko otsikolta läpi ja otat selvää, mitä kukin otsikko a. tarkoittaa ja b. sisältää.

Uurasta niin kauan, että osaat kertoa kenelle tahansa muutamalla lauseella kunkin otsikon sisällön.

Kun tiedollesi on perustukset, voit alkaa rakentaa osaamistasi kokonaisuus kerrallaan:
Käy läpi kokonaisuuden otsikot ja selaa sivut, jotka aiot opiskella. Koita löytää jokaisesta kokonaisuudesta sen ydinsisältö, jonka ympärille voit jäsentää opiskeltavan kokonaisuuden. Kirjoita jokaisen otsikon ydinsisältö muistiinpanoihisi.

Lukiessasi pyri löytämään myös jokaisen kappaleen ydinajatus. Luettuasi kokonaisuuden selaa se aina läpi.

Luettuasi kertaa! Kertaa päivittäin.

Ps. Lue kertaamisesta lisää: kertaus on opintojen isoäiti.

Eerik Ahola