Blogi

Suunta oikeustieteelliseen
Oikeustiede, verkkokurssi, verkkovalmennus
13 tammi 2017

Riittääkö kirjoitustaitosi oikikseen?

Oikeustieteelliseen pyrkivät puhuvat usein pääasiassa lukemisesta, lukemisesta ja lukemisesta. Unohtaa ei kuitenkaan sovi, että pääsykokeissa pisteitä saa lähinnä kirjoittamisesta. Vaikka tietäisit kysytyn kysymyksen vastauksen, saatat saada siitä huonot pisteet, koska kirjoittamasi vastaus ei täytä niitä vaatimuksia, jotka pisteiden saamiselle on asetettu.

Hyvän vastaustekniikan hankkimiseen ei ole oikotietä. Opettele siis kirjoittamaan!

Tässä avaimet hyvään vastaustekniikkaan:

  1. Tutustu vanhoihin valintakokeisiin ja niiden arvosteluperusteisiin.
  2. Harjoittele oikeustapauksiin vastaamista.
  3. Treenaa essee-kysymyksiin vastaamista.
  4. Tee monivalinta- ja aukkotehtäviä.

Kun vastaat, niin pidä huoli siitä, että käytät samanlaista kieltä, kuin valintakoekirjoissakin. Voit hioa vastaustekniikkaasi jo nyt, vaikka valintakoekirjojen ilmestymiseen on vielä useita kuukausia.

-Eerik, Juristivalmennus