Blogi

Suunta oikeustieteelliseen
Oikeustieteelliseen valmennus - Lapin yliopisto - Turun yliopisto - Itä-Suomen yliopisto - oikis blogi
1 joulu 2016

Ota kartta käteen ja suunta oikikseen!

Oikeustieteelliseen hakijan yleinen huolenaiheuttaja on epävarmuus, pelko tuntemattomasta. Näillä vinkeillä voit ehkäistä ja poistaa turhia huolia.

Jos tietäisit tarkalleen, mitä sinun tulee valintakokeessa osata, voisit mitoittaa työsi niin, että pääset varmuudella sisään.

Olethan osallistunut esimerkiksi enkun sanakokeisiin? Sanakokeen lähestyessä tiedät varmuudella, mitä on opiskeltava. Sanakokeesta saa hyvät pisteet, kun malttaa tehdä sen, minkä tietää oikeaksi.

Samoin on oikeustieteelliseen pääsykokeeseen valmistautumisessa: erona on se, että opiskelemisen suunnitteleminen pääsykoetta varten on huomattavasi haastavampaa. Koealue on laaja. Suunnitellessa tulee ensin hahmottaa, mitä tästä tulee osata kokeessa. Vastaus on sinänsä yksinkertainen: koealue tulee osata kokonaan. Miten voit oppia sen riittävän hyvin?

Vinkki: tee hyvä opiskelusuunnitelma jo ennen opiskelemisen aloittamista: kysy neuvoa kokeneilta ja/tai ilmoittaudu valmennuskurssille.

Hyvä suunnitelma takaa sen, että tiedät, mitä juuri nyt kannattaa tehdä: kuljet oikeaan suuntaan. Hanki siis hyvä kartta, ja ota oikea suunta!

Jo ensimmäiset askeleet ovat tärkeitä.
Jo ensimmäiset askeleet ovat hyödyllisiä, jos ne kuljettavat oikeaan suuntaan!

Tee näin:
1. Laadi heti hyvä, realistinen opiskelusuunnitelma (= kartta + reitti)
2. Pysy suunnitelmassa (= oikeassa sunnassa)
3. Ole kuitenkin tarpeen vaatiessa valmis päivittämään suunnitelmaa (= esimerkiksi yllättävän upottavan suon kiertäminen)

Huomioi tämä: suunnitelmassa pysyminen tarkoittaa ahkeraa työntekoa – jatkuvaa patikointia – pänttäämistä, kertaamista ja itsensä testaamista.

Lisävinkki: hanki hyvää kokemusta osallistumalla Juristivalmennuksen välikokeeseen.

Oppimisen selkeyttä ja oikeaa suuntaa matkallesi!

– Pauli, Juristivalmennus